2020. okt 16.

Plasztikai műtétek, töltések és botoxok drámai növekedése – gondolnád, hogy a közösségi média áll a háttérben?

írta: OnlineMarketingFelsőfokon
Plasztikai műtétek, töltések és botoxok drámai növekedése –  gondolnád, hogy a közösségi média áll a háttérben?

pexels-gustavo-fring-3985311.jpgMást sem látunk nap mint nap a magazinokban, reklámkampányokban és főként a közösségi médiában, mint a foltok és narancsbőr nélküli hibátlan bőrt, tökéletes alakot, fehéren vakító fogakat.

Nem csoda, hogy elkezdtük összehasonlítani magunkat a látottakkal és irreális elvárásaink lettek, holott sokan tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a fotók sok esetben nem a valóságot tükrözik.

A digitális technológiának köszönhetően ma már egyszerűen módosíthatjuk kinézetünket anélkül, hogy rendelkeznénk bármilyen technikai ismerettel. A különféle filterek, a Photoshop, a Facetune és számos más alkalmazás most könnyebbé teszi digitális átalakulásunkat, mint valaha.

De hogyan hat ez ránk a nap további részében?

Fontos leszögezni, hogy ez nem a szűrők vagy a fotók szerkesztése elleni támadás, hiszen ezek szórakoztatóak is lehetnek! Ugyanakkor, tudomásul kell vennünk, hogy használatuk mennyire káros lehet, és mennyire fontos a mentális egészségünk számára, hogy hébe-hóba szünetet tartsunk alkalmazásukban.

Gondolj csak bele, hogyan fogunk elégedettek lenni azzal, ahogy valójában kinézünk, ha folyamatosan szerkesztünk minden fotót magunkról, hogy elégedettebbek legyünk azzal, ahogy mások látnak minket az interneten?

A mások szerkesztett fotóinak állandó látványa, és az önmagunkról készült képek filterezése jelentős negatív következményekkel járhat mind szellemi, mind fizikai egészségünkben.

A Comcast 60% -os internethasználat-növekedést mutatott ki a COVID-korlátozások első hónapjában. Szinte mindannyian tagjai vagyunk legalább egy közösségi média platformnak, és a felszabadult időt sokan töltik a közösségi médiában, ahol több arcot látunk, mint valaha. Ennyi idő pedig pont elég rá, hogy hatással legyen az elménkre.

Dr. Amadi, pszichológus szerint "Az Instagram szorongáshoz és depressziós tünetekhez vezet, de olyan aggodalmakhoz is, mint a fizikai megjelenéssel kapcsolatos szorongás, a test megnövekedett elégedetlensége és az alacsonyabb önértékelés. Először ártalmatlannak tűnik, de egy kis szerkesztés itt, egy enyhe szerkesztés ott és máris egy örök spirállá válhat a testkép körül, ami rögeszmés-kényszeres hajlamokba csap át.”

Dr. Bacow szerint „A kép szerkesztése megerősíti a negatív hitet bennünk és azt a gondolatot, hogy testünk a természetes valójában nem elfogadható.”.

Nem csoda, hogy az orvosok az elmúlt években a plasztikai műtétek és botoxok drámai növekedéséről számolnak be, még a tizenéves kamasz lányok körében is. Ez természetes, ha figyelembe vesszük, hogy egész nap irreális képeket néznek más emberekről a telefonjukon.

A szűrőktől és a fényképek szerkesztésétől való függőség negatívan hat mentális egészségünkre, különösen a fiatalabb generáció számára. A legnépszerűbb Snapchat szűrők szó szerint torzítják az arcodat: karcsúbbá teszik, magasabb arccsontot adnak, kiegyenlítik a bőr tónusát, és még a bőr színét is megváltoztatják.

Mi akkor a megoldás?

- Ne kövesd azokat az embereket, akik egészségtelen gondolatokat váltanak ki belőled!

- Helyette kövess olyan embereket, akik inspirálnak, motiválnak és jobban érzed tőlük magad!

- Korlátozd a közösségi médiában töltött idődet!

- Próbáld meg felismerni azt a szituációt, amikor összehasonlítod magad másokkal és szüntesd meg ezeket a gondolatokat!

-Koncentrálj azokra a célokra, amelyek segítenek abban, hogy egészségesnek és boldognak érezd magad!

Bármennyire is megszállottjai vagyunk fizikai megjelenésünknek, mindig bele fogunk botlani olyan fotókba, amelyek miatt majd úgy érezzük, hogy karcsúbbaknak vagy szebbnek kell lennünk.

A legfontosabb, amit tehetünk, olyan dolgok megtalálása, amelyek igazi boldogságot hoznak nekünk. Ilyen az egészséges lét és a szoros kapcsolat a családdal és a barátokkal.

Bár a fehérebb fogak és a kisebb derék több lájkolást hozhat az Instagram-on, az biztos, hogy a való életben ettől senkitől nem leszel több.

Az egyértelműség kedvéért, tehát tegyél közzé olyan képeket, amelyeket szeretnél és kövess bárkit, akit követni akarsz, csak közben figyelj arra, hogy az online közzétett vagy megtekintett dolgok valóban jobbá teszik-e az életedet!

 

Forrás: https://exerciseright.com.au/social-media-filter/

https://socialmediaexplorer.com/content-sections/cases-and-causes/the-dangers-of-social-media-filters/

 

Szólj hozzá

marketing onlinemarketing botox new plasztikai sebészet plasztikai beavatkozás közösségi méda